نیکوشیمی>وبلاگ>مواد شیمیایی>گلوکز مایع چیست کاربرد گلوکز
مواد شیمیایی117980
۱۴۰۱/۸/۲۶
گلوکز مایع چیست کاربرد گلوکز

گلوکز مایع چیست کاربرد گلوکز

کاربرد گلوکز مایع در صنایع غذایی:

فرمولاسیون شیمیایی و ترکیبات متنوع آن بسیار شگفت انگیز و در بخش‌های پزشکی، غذایی، کشاورزی و سایر علوم و زمینه ‌ها کاربرد دارد. یکی از مواد مهم و حیاتی که امروزه در صنایع غذایی به صورت رایج استفاده می‌شود، گلوکز مایع است که از ترکیبات متنوع و هیدرولیزه کردن به وجود می‌آید. پتانسیل‌های بی شماری دارد که باعث شده در صنایع غذایی به صورت متنوع مورد استفاده قرار گیرد. سایت نیکو شیمی قصد دارد در این مقاله شما را با کاربرد گلوکز مایع در صنایع غذایی آشنا کند و اطلاعات مفیدی را در خصوص تعریف گلوکز مایع، کاربردی که در صنایع غذایی دارد، ویژگی‌هایی که گلوکز مایع دارد و انواع آن در اختیار شما قرار دهد. در صورت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این ماده غذایی، علاوه بر مطالعه این مقاله می‌توانید سایر مقاله های دیگر را نیز مطالعه کنید.

گلوکز مایع چیست؟

شاید نام این ماده را بارها شنیده باشید اما در حالت کلی به پرسش گلوکز مایع چیست؟ اینطور پاسخ می‌دهیم: گلوکز که با نام بادکا و شربت ذرت هم شناخته می‌شود، برای اولین بار در سال 1970 میلادی در آمریکا کشف و استفاده شد و بعد از آن در دهه 80 میلادی به عنوان جایگزینی برای شکر به دلیل حمل راحت و ارزان‌تر بودن، در انواع شیرینی‌ها و نان‌ها کاربرد پیدا کرد. شربت ذرت از ترکیب یا هیدرولیز کردن نشاسته و اسید و یا از ترکیب نشاسته و آنزیم به وجود می‌آید. از نتیجه این ترکیب ماده ای بی بو، روشن و چسبنده که در دو رنگ سفید و زرد شفاف تشکیل می‌شود که در صنعت غذایی و به ویژه شیرینی پزی و حتی برای تزیینات انواع کیک و شیرینی با کمک آن فوندانت را تهیه می‌کنند، همچنین در صنعت نان پزی و صنایع گوشتی هم به عنوان پایه اصلی استفاده می‌شود.

گلوکز مایع در صنایع غذایی چه کاربردی دارد؟

نقش پر رنگ گلوکز مایع را در صنایع غذایی می‌توانید در این بخش ببینید. ویژگی‌ها و پتانسیل‌های فراوانی که بادکا دارد باعث شده در صنایع مختلفی مانند نان پزی، شیرینی پزی، نوشابه سازی، غلات، آبمیوه سازی، کمپوت سازی، مربا سازی، ژله، صنایع گوشتی، فرآورده‌های گوجه فرنگی و غیره به عنوان پایه مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه توضیح مختصری از چرایی استفاده گلوکز مایع در این صنایع بیان می‌کنیم:

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات صنعت نان پزی، بیات شدن نان و فرآورده‌های آن است که با کابرد گلوکز مایع این مشکل بر طرف می‌شود در واقع با افزودن گلوکز به آن، بیات شدن به تعویق می‌افتد و منبعی برای تخمیر در نظر گرفته می‌شود. در صنعت شیرینی پزی و تولید بیسکوییت هم به دلیل ترد شدن محصول و شیرین کنندگی کاربرد دارد. در فرآیند تولید شکلات و آبنبات هم به دلیل جلوگیری از کریستالیزسیون و ماندگاری بیشتر، گلوکز مایع را اضافه می‌کنند.

از دیگر مواردی که گلوکز مایع در تهیه آن نقش مهمی دارد، غلات صبحانه است که باعث تردی، حفظ شکل ظاهری محصول، داشتن سطحی درخشان، افزایش مقاومت در برابر قهوه ای شدن غیر آنزیمی می‌شود و همچنین از ورود رطوبت به غلات جلوگیری می‌کند. در صنعت کمپوت سازی، بستنی سازی، مربا سازی و آبمیوه سازی، فرآورده های گوجه فرنگی و نوشابه سازی هم به عنوان شیرین کننده و طعم دهنده، جلوگیری از ایجاد شیرینی نامطلوب و ممانعت از کریستالیزه شدن شکر در آن‌ها، غلظت دهندگی(در فرآورده های گوجه فرنگی) و ایجاد ماندگاری محصول از کاربرد گلوکز مایع بهره مند می‌شوند.

نکته جالب دیگر که ممکن است دور از انتظار باشد استفاده از این ماده در صنایع گوشتی است. در فرآیند تولید فرآورده‌های گوشتی به ویتامین E نیاز است و گلوکز مایع به عنوان منبعی از این ویتامین این کار را انجام می‌دهد در نتیجه به گوشت اضافه می‌شود، همچنین از تغییرات رنگ محصول هم جلوگیری می‌کند.

جالب این است که حتی میوه‌های تازه هم از خاصیت این ماده برخوردار می‌شوند شاید سوال این باشد که ارتباط بین میوه تازه و گلوکز مایع چیست؟ پاسخ این است که میوه‌ها به صورت تازه خوری مصرف می‌شوند و خیلی زود با قرار گرفتن در معرض هوا و رطوبت تغییر رنگ و شکل می‌دهند و استفاده از گلوکز مایع به عنوان پوشش محافظتی و مقاومت در برابر تاثیر پذیری هوا و رطوبت بسیار رایج است.

ویژگی‌های گلوکز مایع:

با توجه به کاربردهایی که در سطرهای بالا عنوان شد، متوجه نقش کلیدی شربت ذرت در صنایع غذایی شده اید که به دلیل وجود خاصیت و ویژگی‌های منحصر به فرد گلوکز مایع است. برخورداری از ارزش غذایی بالا، جایگزینی مناسب برای ویتامین، قابلیت نرم کنندگی، افزایش ماندگاری، شیرین کنندگی، ثبات رنگ و جلوگیری از تغییر رنگ محصول، بافت دهندگی، جلوگیری از بیات شدن، افزایش میزان ویسکوزیته، کاهش نقطه انجماد، مطلوبیت طعم و مزه، کنترل کریستال‌های یخ، کنترل کریستالیز شدن مواد، جایگزینی مناسب برای شکر و غیره از جمله ویژگی‌هایی است که گلوکز در خود دارد.

انواع گلوکز:

در حالت کلی کاربرد گلوکز مایع به دو صورت شربت قنادی و شربت گلوکز با مالتوز بالا است. شربت قنادی از طریق هیدرولیز اسیدی و تبدیل مدام مورد پردازش قرار می‌گیرد و در ترکیبات آن 19 درصد گلوکز، 14 درصد مالتوز، 11 درصد مالتورتریوز و 56 درصد کربوهیدرات وجود دارد. شربت گلوکز با مالتوز بالا هم با آنزیمی به نام آمیلاز تهیه می‌شود که در حدود 50 تا 70 درصد مالتوز در آن یافت می‌شود. این نوع گلوکز در خشک نگه داشتن غذاها بهتر عمل می‌کند و شیرینی کمتری در مقایسه با شکر دارد.

اگر گلوکز سفت شد چه کنیم - گلوکز از کجا بخریم - قیمت گلوکز قنادی - قیمت گلوکز کوچک - گلوکز طبیعی

ارزش غذایی گلوکز چقدر است؟

با توجه به مواردی که عنوان شد، در حال حاضر از گلوکز مایع و کاربرد گلوکز مایع به عنوان ماده غذایی شگفت انگیز یاد می‌کنیم اما کسب اطلاعاتی در زمینه کالری آن هم خالی از لطف نیست. میزان چربی گلوکز صفر است اما به این معنا نیست که بدون کالری باشد. شاید برایتان جالب باشد که یک قاشق غذا خوری حاوی گلوکز در حدود 62 کالری و 71 گرم کربوهیدارت است.کابرد و مصرف این ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود چرا که حاوی قند پایینی است و سلامت بدن را حفظ می‌کند

گلوکز مایع شرکت نیکوشیمی:

سایت نیکو شیمی به عنوان تأمین کننده برجسته مواد شیمیایی و اسانس در ایران، تولید و توزیع گلوکز مایع را برای هموطنان پایتخت نشین و سایر شهرستان‌ها، انجام می‌دهد. پاسخگویی 24 ساعته به نیاز مشتریان، مشاوره رایگان، ضمانت ارسال محصول اصلی و اورجینال، نظم و دقت در ارسال و غیره از جمله خدماتی است که توسط این شرکت به مشتریان و متقاضیان ارائه می‌شود. در صورتی که قصد خرید گلوکز مایع را دارید، می‌توانید پیش از خرید از مشاوران و متخصصان سایت نیکو شیمی اطلاعاتی در خصوص نحوه ثبت سفارش، چگونگی تهیه گلوکز مایع، کاربرد گلوکز مایع کسب کنید.

جهت استعلام قیمت گلوکز مایع با کارشناسان فروش شرکت نیکوشیمی در ارتباط باشید

09126724265

09196030122

02133727494

شرکت نیکوشیمی

0

نظر درباره این موضوع نوشته شده است

ارسال نظر

ارسال

مقالات مرتبط

استاندارد NFPA

استاندارد NFPA

انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA) یک سازمان غیرانتفاعی است که به توسعه و ترویج کدها و استانداردهای مربوط به ایمنی آتش نشانی و حفاظت از جان و مال در برابر حریق می‌پردازد. استانداردهای NFPA در سراسر جهان به عنوان مرجعی معتبر در زمینه ایمنی و پیشگیری از حریق شناخته می‌شوند.

زاج سفید چیست؟

زاج سفید چیست؟

ترکیبی شیمیایی متشکل از سنگ زاج است. زاج سفید و سنگ آن حاوی دو نوع نمک است که عبارتند از پتاسیم و سولفات آلومینیوم هیدراته که به نام های زیادی از جمله آلوم قلب و زاج مبادله ای نامیده می شود.از زاج استفاده های زیادی از جمله زیبایی، پزشکی و درمانی دارد.

کود اوره چیست؟

کود اوره چیست؟

کود اوره یکی از قدیمی ترین کودهای کشاورزی است که برای اصلاح خاک استفاده می شود، ارزان ترین نوع کود است و جزو کودهای نیتروژنی تولیدی طبقه بندی می شود. یکی از فواید فراوان کود اوره برای گیاهان این است که برای تولید غذا ضروری است، اوره از نظر شکل شبیه دانه های...

کافئین چیست؟

کافئین چیست؟

کافئین به عنوان محرک و یکی از مواد مورد استفاده در داروها شناخته می شود، زیرا نوشیدن آن به هوشیاری کمک می کند، خستگی را از بین می برد و سطح تمرکز را بالا می برد و اگرچه در خوب یا بد بودن کافئین تردید وجود دارد. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است باعث...

استون لاک چیست؟

استون لاک چیست؟

استون یک مایع بی‌رنگ، فرار و قابل اشتعال است که از پروپان مشتق شده و در بسیاری از اقلام مانند پاک کننده لاک ناخن، رقیق کننده‌های رنگ و برخی محصولات پاک کننده یافت می‌شود. استون لاک یک حلال موثر برای پاک کردن لاک ناخن است زیرا ...