پارافین جامد چیست ؟
پارافین جامد و کاربردهای آن:
گستره مواد شیمیایی به قدری است که کاربردهای آن در تمامی صنایع به چشم میخورد، در این میان گاهی با مواد جامد نرم و سفید رنگ تا مواد مایعی قابل احتراقی که از هیدورکربنهای اشباع شده شیمیایی تشکیل میشوند و طی فرآیندی در پالایشگاههای نفتی بوجود میآیند، برخورد میکنیم و امروزه از آن به عنوان پارافین نام میبریم. در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با پارافین جامد و کاربردهای آن آشنا کنیم. نیکو شیمی به عنوان تأمین کننده برجسته مواد شیمیایی و اسانس در ایران، در زمینه تولید و عرضه انواع پارافین فعالیت میکند.
پارافین جامد چیست؟
پاسخ به سوال پارافین جامد چیست؟ در همان سوال نهفته است. در واقع پارافینی که به صورت جامد موجود باشد، پارافین جامد گفته میشود و از آن با اسامی دیگری مانند وکس پارافین و موم پارافین نیز یاد میکنند.
این ماده از مشتقات یا هیدروکربن نفت تولید میشود و از این جهت در گروه آلکانها قرار میگیرد. جالب است بدانید تعداد ۲۰ الی ۴۰ کربن در تشکیل پارافین جامد نقش دارند. دما در جامد بودن و یا ذوب شدن پارافین جامد نقش کلیدی دارد و با قرار گرفتن در دمای ۵۷ تا ۶۰ درجه سانتیگراد ذوب میشود و در دمایی بین ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتیگراد هم به نقطه انجماد میرسد اما ترکیبات شیمیایی CNH2N+2 به گونهای است که با دمای اتاق سازگاری دارد و در آن دما به صورت جامد باقی میماند.
کاربرد پارافین جامد:
همانطور که عنوان شد، پارافین به دلیل قابلیت و پتانسیل فراوان، در موارد و صنایع مختلف جایگاه ویژهای دارد که در ادامه به تعدادی از این کاربردها اشاره میکنیم:
کاربرد انواع پارافین در زمینه پزشکی و دارویی: یکی از مهمترین کاربردهای پارافین در علم پزشکی و بخش دارویی است. یکی از موارد مهم این است که متخصصان و پزشکان به کمک پارافین و روش گرما درمانی، جریان خون را در بدن بیمار افزایش میدهند، همچنین در صورتی که عضلات و مفاصل دچار سفتی شده باشد، پارافین جامد میزان سفتی را کاهش میدهد و همچنین اسپاسم و التهاب عضلات را نیز کاهش میدهد. کاربرد این ماده شیمیایی کاربردی به اینجا ختم نمیشود بلکه در زمینه دارویی هم به عنوان مسکن درد عضلانی و مفاصل مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد انواع پارافین در زمینه آرایشی و بهداشتی: از این نوع ماده در آرایشگاهها برای نرم کردن و مرطوب نگه داشتن پوست و درمان بیماریهای پوستی دست، کوتیکول و پاها استفاده میشوند.
کاربرد انواع پارافین در زمینه عایق: یکی از قابلیتهای پارافین برخورداری از چربی است، که همین موضوع باعث میشود به عنوان عایق از آن استفاده شود. پارافین در تولید انواع چسب، مواد ضد آب، روغن کاری، پوشش ضد آب برای چوب، عایق کاری الکتریکی، مواد عایق و غیره نقش مهمی دارد. این ماده در زمینه نوشتافزار و فعالیتهای تزییناتی مانند تولید مداد رنگی و مداد شمعی و شمعسازی هم کاربرد زیادی دارد.
کاربرد پارافین در زمینه کشاورزی: اگر در این زمینه فعالیت دارید، قطعاً بارها و بارها بدون اینکه متوجه باشید، از پارافین استفاده کرده اید، در واقع در تولید انواع کودهای شیمیایی و مواد تقویت کننده، پارافین نقش مهمی ایفا میکند.
ویژگیهای پارافین جامد :
با اشاره به این نکته که ساختار اصلی پارافین، اسلک وکس است، آن نمونه از پارافین جامد که از شفافیت بیشتری برخوردار است و رنگ سفیدتری داشته باشد (در مقایسه با رنگ شیری و یا کرم رنگ)، کیفیت بالاتری نیز خواهد داشت. البته این موضوع در زمینههای مختلف، یکسان نخواهد بود. اگر از پارافین در صنعت شمعسازی استفاده شود، در صورتی که درصد روغن کمتری داشته باشد، دارای مرغوبیت بیشتری خواهد بود اما اگر در صنعت روانکاوی استفاده شود، این قضیه بر عکس خواهد بود.
اگر این سوال ذهن شما را درگیر کرده که راه تشخیص کیفیت پارافین جامد چیست؟ میتوانید با شکستن پارافین دانههای کریستالی و بررسی وسط آن از میزان کیفیتی که دارد مطلع شوید. هر چقدر دانههای کریستالی سفیدتر، بیشتر و شکریتر باشند، نشان دهنده مرغوبیت بالای آن است.
انواع پارافین جامد :
پارافین جامد در انواع مختلفی موجود است که در حالت کلی به دو دسته پارافین سبک که با نام ماکرو کریستال هم شناخته میشود و پارافین سنگین یا میکرو کریستال تقسیم میشود. همچنین میتوان به پارافین جامد بهداشتی، پارافین جامد خوراکی و پارافین جامد کریستالی اشاره کرد که در ادامه توضیح مختصری از هر یک را ارائه میدهیم:
پارافین جامد بهداشتی: همانطور که از نام این نوع پارافین مشخص است، از آن بیشتر در زمینه آرایشی، بهداشتی و دارویی استفاده میشود. با توجه به اینکه این نوع پارافینها روغن کمتری دارند، کیفیت محصولات را افزایش میدهند.
پارافین جامد خوراکی: از این نوع پارافین در صنایع غذایی انسانی و دامی استفاده میشود. البته با توجه به زمینه صنعت غذایی و اهمیت آن، از پارافین مایع هم با توجه به نوع نیاز استفاده میشود.
پارافین جامد کریستالی: جالب است بدانید نوع کریستالی در آن گروه از پارافین جامدی قرار میگیرد که از یک طرف کیفیت بالایی داشته و درصد روغن پایینی دارد، از طرفی دیگر بدون طعم و بو بوده و رنگ سفیدی دارد و با توجه به این که تنوعی که در پارافین کریستالی وجود دارد باعث شده که در صنایع متفاوت به ویژه صنعت شمعسازی مورد استفاده قرار گیرد. قابلیتها و ویژگیهایی مانند انعطاف پذیری، رنگپذیری مناسب، مقاومت بالا، شفافیت رنگ، برخورداری از چربی کمتر باعث شده که حضور این نوع پارافین جامد را در اکثر صنایع ببینیم.
شرایط نگهداری پارافین جامد :
حال که با تعریف پارافین، انواع، کاربرد و کیفیت آن آشنا شدید، بد نیست در خصوص شرایط نگهداری پارافین جامد هم اطلاعاتی کسب کنید. لازم است پارافین را به دور از رطوبت و در جای خنک و خشک نگهداری کنید، محیطی با تهویه مناسب را برای آن در نظر بگیرید و از آسیبپذیری نسبت به آن جلوگیری کنید.
قیمت هر کیلو پارافین - پارافین شمع چیست - خرید پارافین ارزان - خرید پارافین از کارخانه - پارافین جامد نیم درصد - پارافین جامد آزمایشگاهی - پارافین جامد خوراکی - پارافین به انگلیسی - فروش پارافین جامد - خرید پارافین جامد - خرید اینترنتی پارافین جامد - خرید آنلاین پارافین جامد
پارافین جامد شرکت نیکوشیمی :
اگر قصد خرید پارافین را دارید و یا تصمیم دارید در این زمینه فعالیت خود را آغاز کنید، پیش از اقدام پیشنهاد میشود از دست اندرکاران و متخصصان این زمینه راهنمایی و مشاوره دریافت کنید. سایت نیکو شیمی به عنوان تامین کننده برجسته مواد شیمیایی و اسانس در ایران، در حال حاضر یکی از پیشتازان فعالیت در زمینه تولید و عرضه پارافین محسوب میشود. خرید اینترنتی از سایت نیکو شیمی سریعترین راه برای ثبت سفارش به تعداد محدود یا نامحدود است. در صورت نیاز به خرید انواع پارافین و یا کسب اطلاعات در این زمینه، میتوانید با مشاوران فروش این سایت در تماس باشید.