نیکوشیمی>وبلاگ>مواد شیمیایی>تولوئن چیست و کاربرد تولوئن
مواد شیمیایی12690
۱۳۹۹/۴/۳
تولوئن چیست و کاربرد تولوئن

تولوئن چیست و کاربرد تولوئن

تولوئن چیست و کاربرد تولوئن:

تولوئن که با اسامی دیگری همچون فنیل متان و انیسن نیز نام برده می شود از دسته هیدروکربن‌های آروماتیک به شمار می رود. فرمول شیمیایی این ماده C6H5CH3 است و به میزان بسیار کمی به صورت طبیعی در قطران زغال سنگ یافت می شود. این ماده ظاهری شبیه به یک مایع بی رنگ دارد که بوی آن شبیه به تینر است. دمای ذوب آن 95- درجه سانتی گراد و دمای جوش آن 110 درجه سانتی گراد است. این ماده جایگزین تک مشتقات بنزن است. متیل بنزن غالبا به عنوان مواد اولیه شیمیایی صنایع و به عنوان یک حلال بکار می‌رود.

در مورد تاریخچه کشف این ترکیب باید گفت: نخستین بار در سال 1837 از تقطیر روغن کاج به دست یک شیمیدان لهستانی به نام فلیپ والتر کشف شد. اما در سال‌های بعد از شیوه های متنوعی توسط دانشمندان دیگر نیز استحصال شده است و در آخر در سال 1843 توسط دانشمندی به نام جاکوب برزلیوس نامگذاری شد.

کاربرد تولوئن:

مهمترین و اساسی ترین کاربرد تولوئن کاربرد آن به عنوان ماده پیشرو و اولیه در تولید بنزن است. استفاده دیگر آن به این صورت است که با افزودن این ماده در ترکیب بنزن و زایلن ترکیبی به نام تولوئن-دییزوسایانید ساخت می شود که کاربرد وسیع در صنایع شیمیایی دارد به عنوان نمونه این ترکیب، ماده اصلی تولید فوم‌های پلی اورتان است، از دیگر مصارف تولوئن، استفاده از این ماده در ساخت تی ان تی و سنتز تعداد زیادی از داروها است. این ماده در ضمن به عنوان تقویت کننده اکتان سوخت خودروهای بنزینی موتور احتراق داخلی به کار می رود. در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی . صنعتی نیز از تولوئن (متیل بنزن) به ‌عنوان یک ماده حلال جهت نانو مواد کربن از جمله فولرن‌ها استفاده می‌شود و همچنین این ماده این قابلیت را دارد که به‌عنوان شاخص فولرن به کار گرفته شود. از تولوئن می‌توان جهت شکستن گلبول‌های قرمز، ضد عفونی کننده در استخراج هموگلوبین در آزمایش‌های بیو شیمیایی و برای جداسازی برگ کوکائین از برگ کوکا در نوشیدنی‌های کوکاکولا و انواع آبمیوه های صنعتی استفاده می‌شود. تولوئن کاربرد بسیار زیادی در صنایع پلاستیک سازی دارد. از دیگر مصارف این ماده در صنعت رنگرزی و ساخت و تولید انواع رنگ می توان نام برد.

با قیمت رقابتی میباشد شرکت نیکوشیمیتولوئن یکی از پرفروش محصولات

نکاتی مهم در رابطه استفاده از تولوئن:

این ماده در عین موارد مصرفی که دارد تاثیرات مضری نیز برای سلامت انسان ایجاد می کند. استنشاق و تنفس مکرر تولوئن می‌تواند منجر به ایجاد مشکلاتی برای سلامتی انسان شود از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کر: سردرد، سرگیجه، تهوع، اختلال حافظه، کم اشتهایی، کم شدن شنوایی، کوررنگی و حالت مستی و سرخوشی مخرب. در صورتی که انسان به مدت زیادی و مکررا در معرض تنفس این ماده شیمیایی قرار گیرد حتی امکان مرگ نیز دور از ذهن نیست.

در هر صورت میزان مواد سمی این ماده از بنزن کمتر است و به طور گسترده به عنوان جایگزین حلال‌های آروماتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان حفاظت محیط آمریکا تایید کرده است سرطان زا بودن ماده تولوئن را تایید نکرده است.

خرید تولوئن:

سالانه چیزی در حدود 25 میلیارد دلار تولوئن در سراسر دنیا به فروش می رسد که بیشترین میزان فروش آن برای تولید تقویت‌کننده اکتان سوخت خودرو بوده است.

شرکت نیکوشیمی به عنوان بزرگترین تولید کننده و وارد کننده مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع کشور، مفتخر است که ماده صنعتی پرکاربرد تولوئن را با کیفیتی عالی و منطبق با استانداردهای روز دنیا، برای مصرف صنایع و کارگاه های صنعتی در وب سایت این شرکت عرضه کرده است.

شرکت نیکوشیمی تولوئن اصفهان - تولوئن شیراز بصورت بشکه - گالون عرضه میکند

جهت استعلام قیمت تولوئن با کارشناسان فروش شرکت نیکوشیمی در ارتباط باشید

09126724265

09196030122

02133727494

جهت دریافت قیمت تولوئن یا خرید و فروش تولوئن با شرکت نیکوشیمی تماس بگیرید

0

نظر درباره این موضوع نوشته شده است

ارسال نظر

ارسال

مقالات مرتبط

مسمومیت با متانول و روش فوری درمان آن

مسمومیت با متانول و روش فوری درمان آن

مصرف متانول ممکن است باعث نوروپاتی بینایی ناشی از متانول شود. این یک بیماری جدی است که به عملکرد عصب بینایی و شبکیه آسیب می‌رساند و می تواند منجر به از دست دادن بینایی طولانی مدت یا غیرقابل برگشت یا حتی نابینایی شود.

استاندارد NFPA

استاندارد NFPA

انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA) یک سازمان غیرانتفاعی است که به توسعه و ترویج کدها و استانداردهای مربوط به ایمنی آتش نشانی و حفاظت از جان و مال در برابر حریق می‌پردازد. استانداردهای NFPA در سراسر جهان به عنوان مرجعی معتبر در زمینه ایمنی و پیشگیری از حریق شناخته می‌شوند.

زاج سفید چیست؟

زاج سفید چیست؟

ترکیبی شیمیایی متشکل از سنگ زاج است. زاج سفید و سنگ آن حاوی دو نوع نمک است که عبارتند از پتاسیم و سولفات آلومینیوم هیدراته که به نام های زیادی از جمله آلوم قلب و زاج مبادله ای نامیده می شود.از زاج استفاده های زیادی از جمله زیبایی، پزشکی و درمانی دارد.

کود اوره چیست؟

کود اوره چیست؟

کود اوره یکی از قدیمی ترین کودهای کشاورزی است که برای اصلاح خاک استفاده می شود، ارزان ترین نوع کود است و جزو کودهای نیتروژنی تولیدی طبقه بندی می شود. یکی از فواید فراوان کود اوره برای گیاهان این است که برای تولید غذا ضروری است، اوره از نظر شکل شبیه دانه های...

کافئین چیست؟

کافئین چیست؟

کافئین به عنوان محرک و یکی از مواد مورد استفاده در داروها شناخته می شود، زیرا نوشیدن آن به هوشیاری کمک می کند، خستگی را از بین می برد و سطح تمرکز را بالا می برد و اگرچه در خوب یا بد بودن کافئین تردید وجود دارد. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است باعث...